Under har jeg samlet en del tips som kan være nyttig å lese igjennom. Ta gjerne kontakt om du lurer på noe.

- Malingens konsitens kan tilpasses det du skal male på. Maler jeg på ubehandlet treverk så blander jeg malingen litt tynnere. For da vil malingen lettere trekke inn i treverket. Maler jeg på en lukket overflate, noen som har vært lakket, eller har vært malt før. Da blander jeg malingen litt tykkere. Da skal malingen legge seg utenpå materialet. Det er viktig å pusse lett over for å hjelpe malingen å gi et feste. Malingen skal alltid være lett å påføre.

- De forskjellige fargene har forskjellige pigmenter og blandes derfor forskjellig. Lyse farger trenger litt mindre vann. Tricycle (rød) er den vanskeligste fargen å blande ut, siden røde pigmenter resisterer vann. På denne fargen er det lurt å bruke en elektrisk visp, eller riste ut fargen i et glass med lokk på (syltetøyglass) Plutselig knekker pigmentene og fargen blandes. Om dette er den første fargen du blander så husk at det er  den vanskeligste. 

- Pigmentene i noen av fargene skiller seg enklere enn andre. Spesielt gule og blå. Dette er lurt å huske på om du maler store møbler, for da må du røre lett med penselen innimellom (hvert 10min). Ellers blir fargen ujevn. 

- Vannkvaliteten du bruker kan gjøre en forskjell. Jeg bruker vanlig springvann. Men har du mye kalk i vannet så kan dette gjøre at det blir vanskeligerer å løse opp piggmentene. Da anbefales det å kjøpe en flaske med vann til malingen. 

- Du kan oppleve at malingen tykner underveis. Dette er fordi penselen trekker til seg litt mer vann og derfor er det lurt å tilsette litt vann underveis.

- Når du har blandet ut malingen holder den i 1-2 uker, dekk til med plast folie. Tilsett litt vann og rør nå du skal male videre. 

-Du kan godt blande 2 eller flere farger. Men husk: Skriv ned oppskriften på den perfekte fargen!

Og det viktigste av alt, kos deg med arbeidet og nyt resultatet!